Történetünk

A Junkers márka a POINT TEC égisze alatt működik. A POINT TEC vállalatot Willi Birk alapította 1987-ben azzal a céllal, hogy valódi európai alternatívát nyújtson az arctalan távol-keleti tömegárukkal szemben, amelyek akkoriban elárasztották az órapiacot. Ezzel az elgondolással a fiatal cég hamarosan képes lett eredményesen helyet foglalni a német piacon és nemzetközi elismertséget is szerzett.

Közepes méretű vállalatunk független maradt, mind a mai napig azonos tulajdonossal. Ez biztosítja számunkra a szükséges döntési szabadságot és rugalmasságot, hogy azonnal válaszolni tudjunk vevőink igényeire. Óráink a hagyományos mesterségbeli tudást, a válogatott alapanyagokat, a magasfokú technikai fejlettséget, a hosszú élettartamot és az időtlen eleganciát hordozzák magukban. Óráinkat Németországban tapasztalt órásmesterek készítik, valódi minőségi termékek „MADE IN GERMANY”.

Filozófiánk

Kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy a márkáinkban igaz történetek köszönjenek vissza, ezért csak valódi fotókat és videókat használunk. Mi a hagyományos termékeket választjuk, és több időt szánunk egy márka kifejlesztésére, így a partnereink évtizedeken keresztül piacon tarthatják óráinkat. A márka minősége iránti bizalmat világszerte élvezhetjük köszönhetően a „MADE IN GERMANY” minősítésnek.

A Junkers története

A céghálózatot több mint 100 éve az egyik leghíresebb német mérnök és vállalkozó, Ferdinand Graf von Zeppelin (1838–1917) alapította, a kormányozható léghajók kifejlesztésére és gyártására, és mind a mai napig létezik.

Hugo Junkers (1859-1935) a leghíresebb és legsikeresebb német mérnökök és vállalkozók egyike, 1895-ben alapította a Junkers & Co céget, melynek 1932-ig volt a tulajdonosa és elnöke Dessau városában.

Mivel elutasította a náci párt támogatását és az együttműködést velük, 1933-ban gyárát kisajátították és kitiltották Dessau városából. Az első világháború után kényszernyugdíjazásáig, 1933-ig Hugo Junkers törekvéseinek központjában a polgári repülés ügye állt.

Világszabadalma az első teljesen fém építésű önhordó kivitelű repülőgépszárny (barázdált acél). Olyan világhírű és jól felismerhető Junkers repülőgép típusokat fejlesztett ki, mint az F13 (328 gép készült), a JU52/3 motoros (4845 gép készült), és a G38 (2 gép készült).

Iron Annie

1984-ben elfelejtve és elhagyottan egy repülőgép temetőben két Lufthansa pilóta egészen véletlenül újra felfedezte a forgalomból kivont „D-AQUI” azonosító jelű JU52-t, amikor az Egyesült Államokba látogattak. Megszerezték a repülőgépet és rábeszélték a Lufthansa igazgatótanácsát, hogy a vállalat 60-ik évfordulójának ünnepére szállítsák vissza Németországba. Így a JUNKERS JU52, “D-AQUI”, az amerikaiak által kedvesen „IRON ANNIE" névre átkeresztelve végül hazatért.

A JU52 ma a Deutsche Lufthansa Berlin Alapítvány történelmi flottájának lelke. A gépet a Lufthansa 1984-ben szerezte meg, azonosító jele ma is "D-AQUI". Két évvel helyreállítása után, 1986-ban, a Ju 52 "D-AQUI" 50-ik születésnapja alkalmából a Lufthansa ismét üzembe helyezte és évente közel 10 000 utas repül vele.

Bauhaus

A huszadik század elején Dessau iparának újszerű szerkezete, felépítése volt, ami a különböző vállalatok számára épített új és érdekes székházakban is megmutatkozott.

A kedvező körülményeknek köszönhetően 1925-ben a weimari Bauhaus tervező iskola Dessauba költözött. Ugyanebben az időben Prof. Hugo Junkers gyárai hasonlóan működtek az ipari társadalom területén a tudományos-technológiai fejlesztéssel, kutatással és kulturális-szociális hatásukkal. Mivel Hugo Junkers a Bauhaus tevékenységének egyik fő szponzora volt, támogatta az iskola átköltözését Weimarból Dessauba 1925-ben.

A művészet és a technológia együttműködése különlegesen gyümölcsöző volt, például, a Bauhaus művészei tervezték a Ju52 belső terét és bevonták őket az új gyárépületek tervezésébe is. Ezen felül, Marcel Breuer híres székeit a Junkers gyárakban készítették.

Az együttműködés csak akkor szakadt meg, amikor a nácik kitiltották a Bauhaus iskolát Dessauból és kisajátították Hugo Junkers gyárait.

A Bauhaus kollekció ezelőtt az együttműködés előtt tiszteleg.